Kindermuseum, werk in uitvoering

Het Verzetsmuseum maakt een museum voor kinderen. Het gaat open in oktober 2013.
Het kindermuseum is dus nog lang niet af.

In Kindermuseum, werk in uitvoering geven we je alvast een kijkje achter de schermen. Je ziet hoe het gebouw en de tentoonstelling er uit gaan zien

Vier hoofdpersonen
Je kunt ook kennis maken met de vier hoofdpersonen uit het kindermuseum: Jan, Eva, Nelly, en Henk. Zij hebben als kind de oorlog meegemaakt. Via deze kinderen kom je meer te weten over het dagelijkse leven, de jodenvervolging, het verzet en hoe het was om in een NSB-gezin te leven.


Testen
Een paar dingen die straks in het museum komen, hebben we al gemaakt om te testen zoals een koffer met een beeldverhaal over Jan, een bureau met lades met daarin muziek van de NSB en een verhaal over Hitler, en een radio waarop je Radio Oranje moet proberen te horen.
Bekijk de onderdelen en probeer ze. Kan het beter? 
­

Naam
En we zijn op zoek naar een naam voor het kindermuseum. We hebben er een paar bedacht. Welke vind jij de beste? Of weet je een nog veel betere naam?
­

Werkboekje
In het werkboekje dat bij deze proeftentoonstelling hoort kun je je antwoorden schrijven en je mening geven. Als je het dat doet je een handje bij het maken van het kindermuseum.

Zie Studio Max live van 17 oktober 2012 over de opening van Werk in Uitvoering.


De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor