Kindermuseum, werk in uitvoering

Het Verzetsmuseum maakt een museum voor kinderen. Het gaat open in oktober 2013.
Het kindermuseum is dus nog lang niet af.

In Kindermuseum, werk in uitvoering geven we je alvast een kijkje achter de schermen. Je ziet hoe het gebouw en de tentoonstelling er uit gaan zien

Vier hoofdpersonen
Je kunt ook kennis maken met de vier hoofdpersonen uit het kindermuseum: Jan, Eva, Nelly, en Henk. Zij hebben als kind de oorlog meegemaakt. Via deze kinderen kom je meer te weten over het dagelijkse leven, de jodenvervolging, het verzet en hoe het was om in een NSB-gezin te leven.


Testen
Een paar dingen die straks in het museum komen, hebben we al gemaakt om te testen zoals een koffer met een beeldverhaal over Jan, een bureau met lades met daarin muziek van de NSB en een verhaal over Hitler, en een radio waarop je Radio Oranje moet proberen te horen.
Bekijk de onderdelen en probeer ze. Kan het beter? 
­

Naam
En we zijn op zoek naar een naam voor het kindermuseum. We hebben er een paar bedacht. Welke vind jij de beste? Of weet je een nog veel betere naam?
­

Werkboekje
In het werkboekje dat bij deze proeftentoonstelling hoort kun je je antwoorden schrijven en je mening geven. Als je het dat doet je een handje bij het maken van het kindermuseum.

Zie Studio Max live van 17 oktober 2012 over de opening van Werk in Uitvoering.


Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor