Familieleden bedreigd: de arrestatie van Hannies ouders

De Duitsers bedreigen vaak familieleden van verzetsmensen. Ze hopen dat ze dan stoppen met hun acties. Maar wat als de ouders van Hannie worden gepakt...

Waar is Hannie?
Duitsers zoeken overal naar het meisje met het rode haar maar vinden haar niet. Dan doen ze een inval in het ouderlijk huis van Hannie. Omdat ze Hannie niet kunnen vinden arresteren ze haar ouders. De Duitsers hopen dat Hannie zich nu uit zichzelf zal melden. Via via hoort Hannie dat haar ouders zijn opgepakt. 

Hannie wil zich aangeven
Freddie: ‘Toen de ouders van Hannie waren opgepakt, raakte Hannie in gewetensnood. Ze wilde zichzelf aangeven, maar dat mocht niet van Truus en mij. Daar hebben we nog ruzie over gekregen.’

Truus: ‘Hannie vond het vreselijk dat haar vader en moeder door haar activiteiten gegijzeld waren. Ze dacht dat de Duitsers haar ouders zouden vrijlaten als zij zichzelf aangaf. Wij konden haar er met veel moeite van overtuigen dat de Duitsers Hannie nooit zouden laten gaan als zij haar te pakken hadden.’ Uiteindelijk zijn de ouders van Hannie na negen maanden toch vrijgelaten.

 

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor