Cuba

26 juli

Op 26 juli dansen de Cubanen tot diep in de nacht de salsa, en ze drinken het bier dat op die dag spotgoedkoop is.

Fidel Castro
Om zes uur 's avonds kijkt iedereen televisie. Dan begint de president, Fidel Castro, zijn toespraak. Hij vertelt over 26 juli 1953, de dag dat hij met andere rebellen een aanval deed op een kazerne.

Dit was het begin van de Cubaanse revolutie tegen de dictator Batista.

Pas zes jaar later werd Batista overwonnen. Fidel Castro was de nieuwe leider.

Fidel Casto

Reclame voor Castro en zijn geweldige bewind
26 juli is belangrijk voor Castro. Hij maakt er veel reclame voor. Als iedereen op die dag feest viert is het goed voor zijn populariteit! Voor veel Cubanen is Castro nog steeds een held.

Anderen willen hem zo snel mogelijk kwijt. Daarom is niet iedereen blij met het 26-juli-feest.


Poster uit 1970. Todos a la plaza betekent: Kom allemaal naar het plein.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor