Geallieerde invasie

Op 8 november 1942 bereiken geallieerde soldaten onder leiding van de Amerikanen de Marokkaanse kust. Zij willen Marokko bevrijden van het pro-Duitse Franse bestuur.


Het duurt nog lang
De sultan steunt de geallieerden. Veel van zijn onderdanen zijn blij, vooral de joden. Na drie dagen van hevige gevechten sluiten ook de Franse bevelhebbers zich aan bij de geallieerden. Het duurt nog maanden voordat de anti-joodse maatregelen worden ingetrokken en alle gevangenen uit de kampen zijn bevrijd.


Vrije Franse leger
In januari 1943 besluiten de geallieerden om ook Marokkaanse soldaten in te zetten voor de bevrijding van Noord-Afrika en Europa. Deze Marokkaanse soldaten worden onderdeel van het Vrije Franse leger, onder leiding van generaal De Gaulle. De geallieerden verwachten veel van de goums, die goed kunnen vechten in berggebieden.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam
Tripadvisor