Na de bevrijding

Na de bevrijding kwam er een nieuwe stroom posters. De oorlog is dan als onderwerp nog niet meteen voorbij.


Welkom aan geallieerden
Een soldaat op een lichtend zwaard,
tussen de vlaggen van alle geallieerde landen.Vrij Nederland wordt legaal
Veel kranten waren tijdens de bezetting illegaal (verboden). Daarna werden veel verzetskranten in vrijheid voortgezet.


Helden
De eerste jaren na de bevrijding was er veel aandacht voor de verzetsmensen en de ondergrondse verzetsdaden. Ze werden als helden vereerd.


Wederopbouw
Nederland moest weer helemaal worden opgebouwd. Ook dat was onderwerp van de posters. Ze stimuleerden de wederopbouw.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor