Speelgoed

Speelgoed gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik.De verhalen bij dit speelgoed laten de moed en de wil om te overleven zien van kinderen in de oorlog.

Het speelgoed is gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik. Die gebeurtenissen waren geen kinderspel.

Kinderen haalden kracht en troost uit hun creativiteit en fantasie. Klik op het speelgoed om het verhaal erachter te weten te komen.

Het speelgoed van links naar rechts:
Boven: Vogel - Vliegtuig Poesiealbum - Kwartet en lucifersmerk
Midden: Trein - Kostbare pop - Beer - Hert en tijger
Onder: Joodse pop - Gettopoly - Kat, muis en vrachtauto - Pop Suzie en pop Liesje

[Rood: hier een filmpje met een verhaal over het speelgoed]

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor