Speelgoed

Speelgoed gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik.De verhalen bij dit speelgoed laten de moed en de wil om te overleven zien van kinderen in de oorlog.

Het speelgoed is gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik. Die gebeurtenissen waren geen kinderspel.

Kinderen haalden kracht en troost uit hun creativiteit en fantasie. Klik op het speelgoed om het verhaal erachter te weten te komen.

Het speelgoed van links naar rechts:
Boven: Vogel - Vliegtuig Poesiealbum - Kwartet en lucifersmerk
Midden: Trein - Kostbare pop - Beer - Hert en tijger
Onder: Joodse pop - Gettopoly - Kat, muis en vrachtauto - Pop Suzie en pop Liesje

[Rood: hier een filmpje met een verhaal over het speelgoed]

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor