Speelgoed

Speelgoed gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik.De verhalen bij dit speelgoed laten de moed en de wil om te overleven zien van kinderen in de oorlog.

Het speelgoed is gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik. Die gebeurtenissen waren geen kinderspel.

Kinderen haalden kracht en troost uit hun creativiteit en fantasie. Klik op het speelgoed om het verhaal erachter te weten te komen.

Het speelgoed van links naar rechts:
Boven: Vogel - Vliegtuig Poesiealbum - Kwartet en lucifersmerk
Midden: Trein - Kostbare pop - Beer - Hert en tijger
Onder: Joodse pop - Gettopoly - Kat, muis en vrachtauto - Pop Suzie en pop Liesje

[Rood: hier een filmpje met een verhaal over het speelgoed]

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor