Poesiealbum

Het poezië-album van Rosalie Italiaander-SittersRoosje
Roosje Sitters was acht jaar toen ze in juni 1942 - zonder haar ouders - onderdook bij de familie Dinkhuijsen.

Jopie
Roosje kreeg valse papieren en een nieuwe naam: 'Jopie Goedhart'. Ze was nu voor de buitenwereld - en voor de Duitsers! - geen joods meisje. Met de dochter van de familie groeide ze op alsof ze zusjes waren.

Op school
Af en toe kon Jopie naar school. Alle meisjes op school hadden een poesiealbum. Toen vroegen ze Jopie of zij ook een poesiealbum had. Haar onderduikouders hebben toen een album gekocht. Alle vriendinnetjes hebben daarin een gedichtje geschreven voor ... Jopie. Want niemand mocht weten dat ze eigenlijk Roosje heette.

Het was voor haar heel moeilijk om haar echte naam te 'vergeten'.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor