Poesiealbum

Het poezië-album van Rosalie Italiaander-SittersRoosje
Roosje Sitters was acht jaar toen ze in juni 1942 - zonder haar ouders - onderdook bij de familie Dinkhuijsen.

Jopie
Roosje kreeg valse papieren en een nieuwe naam: 'Jopie Goedhart'. Ze was nu voor de buitenwereld - en voor de Duitsers! - geen joods meisje. Met de dochter van de familie groeide ze op alsof ze zusjes waren.

Op school
Af en toe kon Jopie naar school. Alle meisjes op school hadden een poesiealbum. Toen vroegen ze Jopie of zij ook een poesiealbum had. Haar onderduikouders hebben toen een album gekocht. Alle vriendinnetjes hebben daarin een gedichtje geschreven voor ... Jopie. Want niemand mocht weten dat ze eigenlijk Roosje heette.

Het was voor haar heel moeilijk om haar echte naam te 'vergeten'.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor