theezakje uit de lucht

In 1941 strooien bommenwerpers duizenden theezakjes uit Nederlands-Indië uit boven bezet Nederland, met de tekst: 

‘Uit vrij Nederlands-Indië een groet, houdt moed!’.

Het bericht van de Duitse inval in Nederland in 1940 komt hard aan bij de Nederlanders in de kolonie. Topstukken >

Het bericht van de Duitse inval in Nederland in 1940 komt hard aan bij de Nederlanders in de kolonie.

Bep Stenger
"We schrokken verschrikkelijk van de Duitse inval in Nederland. Heel Indië was in rep en roer, want het moederland was in gevaar.

Vrouwen gingen kousen breien voor de soldaten, maakten verbandrollen en zamelden geld in voor het Spitfirefonds en het Rode Kruis.

Maandenlang ging ik dagelijks naar de kerk om voor Nederland te bidden.”

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor