Lucifersdoosje

Er zitten geen lucifers in het doosje, maar een piepklein radiootje: een zelfgemaakte kristalontvanger. Da's verboden! Terug naar topstukken >Radio inleveren
In mei 1943 moeten vrijwel alle Nederlanders hun radio inleveren, zodat ze niet meer naar de Engelse zender kunnen luisteren.
Stiekem luisterenVitrine in het Verzetsmuseum waar je ziet hoe radio's werden verstopt.

Sommige luisteraars brengen een oude, slechte radio weg en houden hun goede toestel. Die moet je natuurlijk wel verstoppen want je weet maar nooit. Of ze knutselen een heel bijzonder radiootje in elkaar.

De kristalradio in het lucifersdoosje werkt zonder stroom of batterijen. Een lange antennedraad (5 meter bijvoorbeeld) is al voldoende om met een oortje radiouitzendingen te beluisteren.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor