Moeder, vertel eens

Dit kinderboek uit 1942 gaat over Adolf Hitler en Duitsland. Het is een Duits boek dat in het Nederlands is vertaald. De titel luidt ‘Moeder, vertel eens wat van Adolf Hitler’. Terug naar topstukken >


Tegenwerking
Het verhaal loopt van het Duitse Rijk van voor de Eerste Wereldoorlog tot de strijd tegen de Engelsen in 1940. Hitler wil Duitsland helpen, maar eerst wordt hij steeds maar tegengewerkt. In 1933 verandert alles. Hitler komt aan de macht en ineens gaat het wél goed met Duitsland!


Klik op de knop onder het boek en beluister een passage.


Goed bedoeld?
Met dit soort teksten willen de nazi’s de Nederlandse kinderen ervan overtuigen dat de joden niet deugen en er de schuld van zijn dat het zo slecht gaat met Duitsland. Hitler heeft enkel goede bedoelingen. Kinderen die dit boek lezen (of er uit voorgelezen worden) komen vaak uit een NSB-gezin.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor