Germanenfilter

De germanenfilter, soms ook ‘moffenzeef’ genoemd is een zelfbouw-antenne die ervoor zorgt dat je veel minder last hebt van die Duitse stoorzenders.Terug naar topstukken >


Mening beïnvloeden
De Duitsers bepalen tijdens de bezetting wat er op de radio komt. Ze proberen via de radio de Nederlandse bevolking te beïnvloeden.

BBC en Radio Oranje
Voor het echte nieuws luisteren de Nederlanders stiekem naar de BBC en Radio Oranje, de zender van de Nederlandse regering in Londen. De toespraken van koningin Wilhelmina zijn zeer populair.

Stoorzenders
Vrijwel niemand trekt zich iets aan van het luisterverbod. Door stoorzenders proberen de Duitsers de ontvangst van Radio Oranje en de BBC te verhinderen.

Germanenfilter - moffenzeef
Met het germanenfilter heb je minder van de stoorzenders van de Duitsers (germanen). Moffenzeef: je zeeft de stoorgeluiden van de moffen (scheldnaam voor Duitsers) uit de lucht en kunt de gestoorde radiouitzending beter horen.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor