Persoonsbewijzen voor Joe Russel

Valse persoonsbewijzen van de student Joe Russel, leider van de onderduikhulp in Venray.Terug naar topstukken >


Persoonsbewijzen voor Joe RusselDe student Joe Russel is leider van de onderduikhulp in Venray (Limburg).

Hij wordt door de Duitsers gezocht. Daarom 'verandert' hij in een vrouw. Door een sjaaltje kun je de adamsappel in zijn keel niet zien. Die adamsappels zou hem (haar?!) kunnen verraden.

In 1941 moet iedere Nederlander vanaf 14 jaar een persoonsbewijs bij zich hebben. Zo kunnen de Duitse bezetters de bevolking beter controleren.

Maar met een vals persoonsbewijs kun je iemand anders lijken en aan de Duitsers ontsnappen.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor