Klaparm

Gereedschapje van vervalsers. Dient om het gemeentestempel op de juiste plaats op een vals persoonsbewijs te zetten.


Gereedschap om documenten te vervalsen. De klaparm zie je rechts.Persoonsbewijs: PB
Het persoonsbewijs (PB) is in 1941 ingevoerd als identiteitsbewijs voor alle Nederlanders. Joden hebben een dikke J in hun persoonsbewijs staan. Het PB is een moeilijk te vervalsen document.

Lastig werkje
Om goed documenten te kunnen vervalsen moet je heel handig zijn en ervaring hebben. Een bekende vervalsingsgroep, is de Persoonsbewijzencentrale van Gerrit van der Veen. Hij is kunstenaar. Er zitten veel kunstenaars is het verzet en speciaal bij het vervalsen van papieren.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor