Zwangerschapskorset

Speciaal ondergoed om een zwangere buik te ondersteunen, maar je kunt het ook voor iets anders gebruiken...


Zwanger?!
In de bezettingstijd is een zwangere vrouw niet altijd echt een zwangere vrouw. Het kan ook gaan om een koerierster die een zwangerschapskorset draagt zonder dat ze een kind verwacht. Wat een geweldige uitvinding als je veilig bonnen wilt vervoeren.

Een buik voor bonnen
De inhoud van het korset bestaat uit bonnen, bestemd voor onderduikers. Duitse militairen zijn vaak heel hoffelijk tegenover zwangere 'arische' vrouwen. Als het zo uitkomt geven ze zo'n vrouw een lift of ze staan voor ze op in de tram.

Vrouwen doen dat niet?!
De soldaat moest eens weten dat die zwangere vrouw verzetswerk doet. Maar dat verwachten veel stoere Duitse soldaten sowieso niet van vrouwen. Zo verwachten ze ook niet dat vrouwen in een kinderwagen wapens vervoeren. Dat komt dus goed uit!

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor