Speelgoed

Speelgoed gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik.De verhalen bij dit speelgoed laten de moed en de wil om te overleven zien van kinderen in de oorlog.

Het speelgoed is gemaakt in de kampen of tijdens de onderduik. Die gebeurtenissen waren geen kinderspel.

Kinderen haalden kracht en troost uit hun creativiteit en fantasie. Klik op het speelgoed om het verhaal erachter te weten te komen.

Het speelgoed van links naar rechts:
Boven: Vogel - Vliegtuig Poesiealbum - Kwartet en lucifersmerk
Midden: Trein - Kostbare pop - Beer - Hert en tijger
Onder: Joodse pop - Gettopoly - Kat, muis en vrachtauto - Pop Suzie en pop Liesje

[Rood: hier een filmpje met een verhaal over het speelgoed]

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor