Slarottimof

Op scholen verzinnen leerlingen spotnamen voor Hitler in allerlei talen.Terug naar topstukken >


Schoolschriftje met spotnamen voor Hitler. Bijvoorbeeld:
In het Russisch heet Hitler: Slarottimof (Sla -rot-die-mof; mof is het scheldwoord voor Duitser).
Pools: Pikkinsky.
Chinees: Hang-Kreng-Hang.
Japans: Foetsjimoeti.
Zweeds: Zwem-Heden.
Noors: Olaf Bek.
Abessijns: Haal Opansebassie.
Turks: Satanhalum-Kelum.
Portugees: Lopez de Zee in.
Indisch: Mahatum Pahatum.
Amerikaans: Reuzefield.
Engels: Sir Pent.
Indiaans: Winnetoutitochni.
Vlaams: Manneke Plons.
Arabisch: Slahem Elijki.
Maleis: Strontjong.

Op de foto staat een pagina van het schrift dat te zien is in het Verzetsmuseum. Zo'n schrift kun je natuurlijk niet zomaar open en bloot laten slingeren. Want je kunt er best straf voor krijgen. Zeker als je leraar of een medeleerling voor de NSB. Ze kunnen je aangeven bij de Duitse bezetters. 

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor