Zendkoffertje van de geheim agent Sjoerd Sjoerdsma.

Geheime agenten sturen met speciale zenders geheime boodschappen van Nederland naar Engeland. Duitsers kunnen zendsignalen opvangen en achterhalen waar het vandaan komt.Terug naar topstukken >


Zendkoffertje van de geheim agent Sjoerd Sjoerdsma. Zendkoffertje
Een zendpost kan daarom het beste in de dichte bebouwing van een stad zijn. Na een half uur stopt de geheim agent met zenden om niet opgespoord te worden. Zo'n kofferzendertje kan hij makkelijk meenemen.

Engeland
Ook informatie wordt naar Engeland gesmokkeld. Verschillende spionagegroepen verzamelen gegevens over het Duitse leger.

Zij maken rapporten die, omgezet in geheime codes, naar Engeland worden geseind.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor