Atlantik-Wall

Wordt ook wel geschreven Atlantikwall, spreek uit: atlàntik-wal.

Duitse verdedigingslinie, bedoeld om een invasie uit Engeland af te weren. Bestond uit talloze bunkers met veel kanonnen, mijnen, prikkeldraad enzovoort.

Van Noorwegen tot Spanje
Besloeg de hele westkust van Europa, van het noorden van Noorwegen tot de Pyreneeën. Lengte 5.300 kilometer. De bouw ervan begon in december 1941. Hitler had het bevel gegeven en ook de naam Atlantik-Wall bedacht.

Een jaar eerder had Nazi-Duitsland de Slag om Engeland verloren - de luchtoorlog van juli-oktober 1940. De verovering van Engeland kon daardoor niet doorgaan en daarom was er het gevaar dat er een aanval over zee zou kunnen komen vanuit Engeland. dat was een reden de Atlantik-Wall te bouwen.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor