Rellen

De eigenaar van café Alcazar vertelt over een aanval door NSB'ers:


'... een zestigtal heren kwam naar ons toe om ons aan te vallen. De portier, die buitenstond, gooide onmiddellijk de deuren in het slot. Zij konden dus niet ineens naar binnen, maar in een minimum aan tijd lagen de ruiten stuk. Zelf een fiets werd door de ruiten gesmeten.
Toen de eerste NSB'ers binnenkwamen, pakte ik mijn ploertendoder en heb er flink op los geslagen. (...) Ze waren echter met zestig gewapende mannen. Wij moesten wel het onderspit delven. Ze hebben bar huisgehouden. Er was geen een glas meer heel.'

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor