Vragen

Vragen over de februaristaking.

1. STAAKT! STAAKT! STAAKT!
a. Wat is een staking?
b. Waarom gaan de mensen op 25 februari staken? Wat is de directe aanleiding?

2. Amsterdam
a. Waarom was de tram belangrijk bij het begin van de staking?
b. Kun uitleggen waarom de staking vooral in Amsterdam was?

Extra: Welke twee eisen stellen de mensen die oproepen tot de staking? (Zie het pamflet in Staakt!!Staakt!!Staakt!!). De eisen staan op regel 3 en 4.

3. Reactie
a. Hoe reageert de Duitse bezetter op de staking?
b. Geef je mening: vind je die reactie begrijpelijk? Leg uit.

4. En nu dan?
Stel je voor: er is in Nederland een heel groot onrecht. Er gebeuren dingen waar jij het helemaal niet mee eens bent en... je wilt dat de leerlingen op school daartegen uit protest gaan staken!
a. Waar maak jij je zo druk om dat het je wel een staking waard is?
b. Schrijf een oproep waarin je je medeleerlingen duidelijk maakt waarom en wanneer ze moeten gaan staken.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor