Vragen

Vragen over het gewapend verzet.

1. Voorbeelden
a. Beschrijf in eigen woorden de volgende 'soorten' gewapend verzet: overvallen, aanslagen, liquidaties. (Wat is het en waarom wordt het gedaan?)
b. Welk gewapend verzet lijkt jou het belangrijkste? Leg je mening uit.

2. Reactie
a. Hoe proberen de Duitsers dat gewapende verzet te bestrijden? (Geef voorbeelden).
b. Hoeveel slachtoffers zijn er gevallen in het dorp Putten (zie 'Meer weten?').

3. Wel of niet?
Wat is jouw mening? Was het gewapend verzet tegen de Duitse bezetters nooit, soms, of altijd toegestaan? Leg uit.

4. En nu dan?
Stel je voor dat jij moet vechten voor de vrijheid en tegen onderdrukking...
a. Zou jij in dat geval het gebruik van geweld (gewapend verzet) goed vinden?
b. Zou je het gewapende verzet ook goed vinden als je daarbij ook onschuldige burgers (inclusief kinderen, vrouwen, oude mensen) doodt? Leg uit.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor