Ander drukwerk

De mensen van de verzetskranten maken niet alleen verboden kranten, maar soms ook pamfletten, posters en (ansicht)kaartjes.


(Aansporen tot verzet.)Poster
Zo maakt de verzetskrant Trouw met een kleine poster duidelijk dat de hoofdstad van Duitsland, Berlijn, bijna is bereikt: van alle kanten rukken de troepen (oranje pijlen) op! Kijk maar goed ... Grappige kaarten
Met grappige kaarten proberen ze de Nederlanders wat op te vrolijken en het verzet te versterken. Kaarten worden soms in het geheim aan de Nederlandse bevolking verkocht. Met het geld dat daarmee wordt verdiend worden bijvoorbeeld onderduikers geholpen.


(Kaart van Trouw: het Duitse varken wordt uit Nederland geschopt (zie de rood-wit-blauwe grenspaal).)


De Duitsers pikken veel fietsen van Nederlanders in. Deze kaart maakt daar een grap van. Die fiets met dat rare kleine voorwiel kun je in het Verzetsmuseum in het echt zien!)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor