Vragen

Vragen over onderduikhulp.

1. Wie?
a. Noem minsten drie groepen die moeten onderduiken.
b. Geef bij elke groep aan waarom die mensen moeten onderduiken.

2. Toename
a. Waarom komen er na de april/meistakingen veel meer onderduikers?
b. Wat is de LO en wat doet die organisatie?

3. LKP
a. Wat is de LKP?
b. Waarom is de aanslag op het bevolkingsregister in Amsterdam gepleegd?
c. Welk soort verzetswerk zou je het liefste doen, bij de LO of de LKP? Leg uit.

4. En nu dan?
Stel je voor dat Nederland niet langer democratisch is maar dat één groep de macht heeft en ... jij wordt gezocht. Ze willen je pakken omdat je het niet eens bent met de situatie!
a. Beschrijf drie plaatsen/plekken waar je je (veilig?) kunt verstoppen.
b. Welke hulp heb je nodig (wat moeten mensen voor je doen) zodat je langere tijd ondergedoken kunt leven?
c. Als andere mensen zich moeten verstoppen en ze vragen jou om hulp. .. wat zou je doen? En waarom?

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam
Tripadvisor