Wederopbouw

Na de oorlog ligt Nederland voor een deel in puin. Door de gevechten. Door de armoede. Doordat alles van waarde naar Duitsland moest. Doordat zoveel mensen niet hun werk hebben kunnen doen. Nederland is uitgeput.


Schaarste
De eerste paar jaar zijn er nog bonkaarten nodig om te zorgen dat het voedsel eerlijk verdeeld wordt! (kijk verder onder 'schaarste'.)

Het duurt ook nog een tijdje voordat de schaarste voorbij is, en je gewoon een fietsband in de winkel kunt kopen.

De mensen willen graag dat alles weer snel normaal is. Daarom spreekt men van een 'wederopbouw' waaraan iedereen moet meehelpen.

Om dat te kunnen betalen is Amerika belangrijk. Amerika helpt de Europese landen die zwaar getroffen zijn door de oorlog, met veel geld. Ook Duitsland. Want dat land is helemaal verwoest.


Schaarste ... van Duitse helmen zijn po's gemaakt.

Lees meer over de Duitse deze helmen!

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor