Waar staan we wanneer?

Locaties Verzetsmuseum Junior op wielen

2019

November
24 november: Amsterdam Plein 40-45. Van 12-17 uur bij de BLEND markt.  

December
-

2020

16 - 24 januari: Zeist 
27 – 28 januari: Amsterdam Noord
29 - 30 januari : Harderwijk
 
3 – 7 februari: Ursem 
10 – 14 februari: Burculo
17 – 21 februari: Alkmaar
26 – 28 februari: Heiloo
 
23 maart – 24 april: Almere
 
2 – 4 mei: Wijchen
5 mei: Bevrijdingsfestival Westerpark
6 – 8 mei: Warmenhuizen 
13 – 20 mei: Aalsmeer
25 – 28 mei: Schagen
 
1 t/m 5 juni: Zeewolde 
8 - 9 juni: Osdorp – St. Lukasschool
15 – 19 juni: Zeeuws-Vlaanderen
 

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor