Verzetsmuseum Junior op wielen

  • verzetsmuseum junior op wielen header

Gastheren en gastvrouwen gezocht!

Verzetsmuseum Junior op wielen
De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior gaat vanaf eind november 2018 op reis! In een vrachtwagen van bijna 11 meter gaan we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen, bibliotheken. We zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het team dat de schoolbezoeken gaat begeleiden.

Tentoonstelling over 4 kinderen in de Tweede Wereldoorlog
In de vrachtwagen gaan jonge bezoekers terug naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen gaan ze op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdekken zij de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Op een aantrekkelijke manier leren de jonge bezoekers wat er in Nederland tijdens de oorlog is gebeurd en praten ze met elkaar over goed en fout; over meelopen, wegkijken of juist opkomen voor anderen.

Maak hier alvast kennis met Verzetsmuseum Junior op wielen > 

Gastheren en gastvrouwen gezocht!
Om het bezoek aan deze tentoonstelling op wielen in goede banen te leiden, zijn wij op zoek naar 6 zelfstandig en betrokken vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw het bezoek van de klassen en individuele bezoekers willen begeleiden.

De werkzaamheden

 • Ontvangen en wegwijs maken van bezoekers (leerlingen en individuele bezoekers)
 • Klein onderhoud en schoonmaakwerk in de tentoonstelling
 • Beantwoorden van vragen (inhoudelijk) en oplossen/doorgeven van (technische) problemen 

Werkafspraken
Gemiddeld werk je twee dagen á drie dagen per maand op locatie. Rondom de 4&5 mei periode zal dit waarschijnlijk meer zijn.

Gezocht profiel
Je vindt het leuk om jongeren (9-14 jaar) te begeleiden. Je kunt goed communiceren en bent oplossingsgericht. Je hebt een interesse in de Tweede Wereldoorlog en de bezettingstijd.

Wij bieden
Een afwisselende vrijwilligersbaan met verantwoordelijkheid. Kans om bij te dragen aan een mooi out-reach project. 

 • Een vrijwilligersvergoeding van 20 euro per volledige werkdag
 • Reiskostenvergoeding
 • Een museumkaart
 • Een aantal keer per jaar een personeelsborrel
 • Jaarlijks een personeelsuitje
 • Ruime mogelijkheid om de activiteiten bij te wonen
 • Op termijn is het mogelijk om vrijwillige museumdocent te worden in het museum
   

Enthousiast geworden of meer weten?
Geïnteresseerd om als vrijwilliger bij ons aan de slag te gaan? Stuur dan een mail met korte motivatie en CV naar  t.a.v. Yuri van der Horst. 

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor