Voorzitter Raad van Toezicht

Verzetsmuseum Amsterdam is een actief museum met een groeiend aantal bezoekers:  106.000 in 2018 waaronder veel buitenlandse toeristen en 23.000 scholieren. De komende jaren gaat het museum de vaste opstelling ingrijpend vernieuwen. Het museum streeft naar uitbreiding van het museum in de toekomst. Per 1 januari 2020 gaat het museum over van het bestuursmodel naar een Raad van Toezicht. Wegens vertrek van de huidige voorzitter

zoekt het Verzetsmuseum per 1 januari 2020 een voorzitter van de Raad van Toezicht

Deze:

  • is naast de directeur-bestuurder  ‘het gezicht’  van het museum;
  • is sparringpartner van en eerste aanspreekpunt voor de directeur-bestuurder;
  • zit de vergaderingen voor van de Raad van Toezicht, die vier keer per jaar plaatsvinden;
  • draagt bij aan de groei en (inter)nationale bekendheid van het museum.
  • beschikt over ruime bestuurlijke ervaring;
  • beschikt over goede representatieve en contactuele eigenschappen;
  • heeft overwicht binnen en buiten de organisatie, o.a. door een groot netwerk binnen de (landelijke) politiek en voor het museum relevante organisaties;
  • streeft naar teamvorming, draagvlak in de besluitvorming en goed bestuur conform de Governance Code Cultuur.

Het betreft een onbezoldigde functie.

Sollicitaties ontvangen wij graag uiterlijk 31 oktober 2019 via info@verzetsmuseum.org.

Ter informatie zijn de Jaarverslagen en het Ondernemingsplan 2017-2020 te raadplegen. Ook kunnen Jacob Kohnstamm (voorzitter) en Liesbeth van der Horst (directeur) nadere informatie verschaffen (020 - 8204 878). Liesbeth van der Horst is bereikbaar vanaf 7 oktober.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor