Voorzitter Raad van Toezicht

Verzetsmuseum Amsterdam is een actief museum met een groeiend aantal bezoekers:  106.000 in 2018 waaronder veel buitenlandse toeristen en 23.000 scholieren. De komende jaren gaat het museum de vaste opstelling ingrijpend vernieuwen. Het museum streeft naar uitbreiding van het museum in de toekomst. Per 1 januari 2020 gaat het museum over van het bestuursmodel naar een Raad van Toezicht. Wegens vertrek van de huidige voorzitter

zoekt het Verzetsmuseum per 1 januari 2020 een voorzitter van de Raad van Toezicht

Deze:

  • is naast de directeur-bestuurder  ‘het gezicht’  van het museum;
  • is sparringpartner van en eerste aanspreekpunt voor de directeur-bestuurder;
  • zit de vergaderingen voor van de Raad van Toezicht, die vier keer per jaar plaatsvinden;
  • draagt bij aan de groei en (inter)nationale bekendheid van het museum.
  • beschikt over ruime bestuurlijke ervaring;
  • beschikt over goede representatieve en contactuele eigenschappen;
  • heeft overwicht binnen en buiten de organisatie, o.a. door een groot netwerk binnen de (landelijke) politiek en voor het museum relevante organisaties;
  • streeft naar teamvorming, draagvlak in de besluitvorming en goed bestuur conform de Governance Code Cultuur.

Het betreft een onbezoldigde functie.

Sollicitaties ontvangen wij graag uiterlijk 31 oktober 2019 via info@verzetsmuseum.org.

Ter informatie zijn de Jaarverslagen en het Ondernemingsplan 2017-2020 te raadplegen. Ook kunnen Jacob Kohnstamm (voorzitter) en Liesbeth van der Horst (directeur) nadere informatie verschaffen (020 - 8204 878). Liesbeth van der Horst is bereikbaar vanaf 7 oktober.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor