Persberichten

Voor interviewverzoeken, meer informatie en/of beeldmateriaal: Verzetsmuseum Amsterdam, Amber van Schagen, e-mail: vanschagen@verzetsmuseum.org of 020 – 620 25 35
 

Anton de Kom-lezing 2018 door Marion Bloem.
Op donderdag 14 juni verzorgt schrijfster en beeldend kunstenaar Marion Bloem in het Verzetsmuseum Amsterdam de jaarlijkse Anton de Komlezing. Co-referent is Rocky Tuhuteru.
In haar lezing, getiteld Diversiteit, gaat Bloem in op de gemengde Indische gemeenschap, die is gevormd door de koloniale cultuur met fijnmazige rangen en standen.
Download de pdf

Een passend uitje in de meivakantie
In de meivakantie is het Verzetsmuseum Amsterdam een passende bestemming voor een dagje uit. Behalve de vaste expositie en Verzetsmuseum Junior, is de tijdelijke tentoonstelling Explosiegevaar! De aanslag op het Amsterdamse bevolkingsregister te zien. Ook zijn er extra activiteiten voor kinderen.
Download de pdf

Activiteiten tijdens de voorjaarsvakantiein in Verzetsmuseum Amsterdam 
Het Verzetsmuseum Amsterdam is een mooie bestemming voor een dagje uit met de kinderen tijdens de voorjaarsvakantie. Behalve de expositie van Verzetsmuseum Junior voor kinderen vanaf negen jaar, zijn in de voorjaarsvakantie extra activiteiten voor kinderen geprogrammeerd. Alle activiteiten zijn bij te wonen met een toegangsbewijs van het museum.
Download de pdf

Helden & Schurken 2018
Op 18 januari 2018 start de jaarlijkse lezingenserie Helden & Schurken. Dit jaar haken we aan bij het ‘Jaar van Verzet 2018’
Download de pdf

Jacob Kohnstamm volgt Hans Blom op als voorzitter Verzetsmuseum Amsterdam.
Jacob Kohnstamm is per 1 januari 2018 de nieuwe bestuursvoorzitter van het Verzetsmuseum Amsterdam. Kohnstamm is de opvolger van emeritus hoogleraar en oud-NIOD-directeur Hans Blom, die deze functie sinds januari 2010 vervulde.
Download de pdf

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor