Verzetsmuseum Amsterdam ontvangt recordaantal bezoekers en nominatie voor European Museum of the Year Award

Fotobijschrift
Uit handen van Liesbeth van der Horst, directeur Verzetsmuseum Amsterdam, ontvangt de 12-jarige Jop Rijnierse uit Hilversum een bos bloemen en het fonkelnieuwe boek ‘Verhalen uit Verzetsmuseum Junior’. Jop bezocht het museum samen met zijn zus Marije Rijnierse en nicht Mirjam van den Berg. Foto: Dick Verdonkschot

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide