Verzetsmuseum breidt uit met Verzetsmuseum Junior

Het Verzetsmuseum heeft sinds de verhuizing naar gebouw Plancius in 1999 een stormachtige groei doorgemaakt. Sinds oktober 2013 is het museum uitgebreid met een nieuwe vaste tentoonstelling voor kinderen vanaf een jaar of 9: Verzetsmuseum Junior . (Zie hier > voor meer informatie over Verzetsmuseum Junior).


In het Verzetsmuseum maken jongeren kennis met de aangrijpendste periode uit de recente Nederlandse geschiedenis. Het Verzetsmuseum vertelt een verhaal dat belangrijk is en belangrijk blijft.


 


Stormachtige groei
Sinds de verhuizing naar gebouw Plancius in 1999 maakt het museum een stormachtige groei door. Het aantal schoolkinderen dat het museum bezoekt, steeg van ruim 6.000 in 2000 tot 20.000 in 2015. Sinds de opening van Verzetsmuseum Junior is het bezoek van individuele kinderen vervijfvoudigd tot ruim 9.000 kinderen in 2015. In 2015 bezochten voor het eerst meer dan 100.000 mensen het museum.


Geefwet 2012
Sinds 1 januari 2012 is de Geefwet van kracht. Deze wet geldt tot en met 2017.

1. Particuliere donateurs kunnen 25% extra giftenaftrek krijgen tot maximaal € 5.000 giften, dus maximaal € 1.250 extra aftrek.
Dus als u het verzetsmuseum € 100 geeft, mag er € 125 worden afgetrokken.

2. Bedrijven die giften doen kunnen 50% extra giftenaftrek krijgen tot maximaal € 5.000 giften, dus maximaal € 2.500 extra aftrek.

3. Als belastingplicht voor de vennootschapsbelasting geldt, kan belastingvrij worden gereserveerd in de Bestedingsreserve.
Zie: informatieblad geefwet

Ook uw steun voor het Kindermuseum is onontbeerlijk! U kunt direct een bedrag overmaken op ons rekeningnummer IBAN NL91 RABO 0111 5509 39, BIC RABONL2U van RABOBANK, UTRECHT ten name van Stichting Verzetsmuseum Amsterdam onder vermelding van 'bijdrage kindermuseum'. Als u meer wilt weten, kunt u een brochure over de uitbreidingsplannen aanvragen bij het museum. Bel 020 - 620 25 35 of mail naar

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide
Tripadvisor