Nalatenschap vrij van erfbelasting

Wanneer u het Verzetsmuseum Amsterdam opneemt in uw testament, draagt u er aan bij dat ook in de toekomst de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend blijft.

U kunt in uw testament een of meerdere personen of organisaties tor erfgenaam benoemen.

U kunt een bedrag, een percentage van uw nalatenschap of zelfs uw huis nalaten aan het Verzetsmuseum. Omdat het museum een ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) is, kan dit vrij van erfbelasting. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan het werk van het Verzetsmuseum Amsterdam.

Als u een nalatenschap overweegt en behoefte hebt aan persoonlijk advies, is Liesbeth van der Horst, directeur van het Verzetsmuseum, graag bereid tot overleg. U kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer 020 – 620 25 35, of via e-mailadres .

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide