Nalatenschap vrij van erfbelasting

Wanneer u het Verzetsmuseum Amsterdam opneemt in uw testament, draagt u er aan bij dat ook in de toekomst de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend blijft.

U kunt in uw testament een of meerdere personen of organisaties tor erfgenaam benoemen.

U kunt een bedrag, een percentage van uw nalatenschap of zelfs uw huis nalaten aan het Verzetsmuseum. Omdat het museum een ANBI (Algemeen Nut Beoogende Instelling) is, kan dit vrij van erfbelasting. Uw bijdrage komt volledig ten goede aan het werk van het Verzetsmuseum Amsterdam.

Als u een nalatenschap overweegt en behoefte hebt aan persoonlijk advies, is Liesbeth van der Horst, directeur van het Verzetsmuseum, graag bereid tot overleg. U kunt haar bereiken via het algemene telefoonnummer 020 – 620 25 35, of via e-mailadres .

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide