• vriendennieuwsbrief 600x400

Vriendenstichting
De nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum en Stichting Verzetsmuseum Amsterdam. Meer informatie >

Zo'n 1200 mensen steunen de Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum met een jaarlijkse bijdrage. Zij ontvangen een gratis jaarkaart voor het museum een worden geïnformeerd over tentoonstellingen en evenementen. Door u aan te sluiten bij de Vriendenstichting laat u blijken dat u het belangrijk vindt dat de ervaringen uit het verleden toegankelijk gemaakt worden voor nieuwe generaties.

Voor € 30,- per jaar of meer kunt u vriend(in) worden: zie hier.

U kunt de nieuwsbrieven van het Verzetsmuseum ook downloaden:

Nieuwsbrief mei 2019

Download hier de meest recente nieuwsbrief, met onder meer informatie over de komende tentoonstelling Spelen, Bouwen en Tekenen in de Wondere Wereld van El Pintor, en en natuurlijk ook deze keer weer een portret van een van onze Vrienden: het Belgische echtpaar Victor en Ilse Bastiaensen.

November 2018 Downloaden (pdf)

Mei 2018 Downloaden (pdf)

December 2017 Downloaden (pdf)

Juni 2017: downloaden (pdf)

Augustus 2016: downloaden (pdf)

April 2016: downloaden (pdf)

Oktober 2015: downloaden (pdf)

Mei 2015: downloaden (pdf)

September 2014: downloaden (pdf)

April 2014 downloaden (pdf)

Oktober 2013: downloaden (pdf)

April 2013:  downloaden (pdf)

November 2012: downloaden (pdf)

Juni 2012: downloaden (pdf)

December 2011: downloaden (pdf)

Juni 2011: downloaden (pdf)

Januari 2011: downloaden (pdf).

November 2010: downloaden (pdf).

April 2010: downloaden (pdf).

September 2009: downloaden (pdf)

April 2009: downloaden (pdf)

December 2008: downloaden(pdf)

Augustus 2008: downloaden (pdf)

April 2008: downloaden (pdf)

December 2007: downloaden (pdf)

September 2007: downloaden (pdf)

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)