• omslagnieuwsbriefmei2019 600x400

Vriendenstichting
De nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum en Stichting Verzetsmuseum Amsterdam. Meer informatie >

Zo'n 1200 mensen steunen de Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum met een jaarlijkse bijdrage. Zij ontvangen een gratis jaarkaart voor het museum een worden geïnformeerd over tentoonstellingen en evenementen. Door u aan te sluiten bij de Vriendenstichting laat u blijken dat u het belangrijk vindt dat de ervaringen uit het verleden toegankelijk gemaakt worden voor nieuwe generaties.

Voor € 30,- per jaar of meer kunt u vriend(in) worden: zie hier.

U kunt de nieuwsbrieven van het Verzetsmuseum ook downloaden:

Nieuwsbrief november 2019

Download hier de meest recente nieuwsbrief, met onder meer informatie over de komende tentoonstelling Spelen, Bouwen en Tekenen in de Wondere Wereld van El Pintor, en en natuurlijk ook deze keer weer een portret van een van onze Vrienden: het Belgische echtpaar Victor en Ilse Bastiaensen.

Mei 2019 Downloaden (pdf)

November 2018 Downloaden (pdf)

Mei 2018 Downloaden (pdf)

December 2017 Downloaden (pdf)

Juni 2017: downloaden (pdf)

Augustus 2016: downloaden (pdf)

April 2016: downloaden (pdf)

Oktober 2015: downloaden (pdf)

Mei 2015: downloaden (pdf)

September 2014: downloaden (pdf)

April 2014 downloaden (pdf)

Oktober 2013: downloaden (pdf)

April 2013:  downloaden (pdf)

November 2012: downloaden (pdf)

Juni 2012: downloaden (pdf)

December 2011: downloaden (pdf)

Juni 2011: downloaden (pdf)

Januari 2011: downloaden (pdf).

November 2010: downloaden (pdf).

April 2010: downloaden (pdf).

September 2009: downloaden (pdf)

April 2009: downloaden (pdf)

December 2008: downloaden(pdf)

Augustus 2008: downloaden (pdf)

April 2008: downloaden (pdf)

December 2007: downloaden (pdf)

September 2007: downloaden (pdf)

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide