• nieuwsbrief november 600x400

Vriendenstichting
De nieuwsbrief is een uitgave van Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum en Stichting Verzetsmuseum Amsterdam. Meer informatie >

Zo'n 900 mensen steunen de Stichting Vrienden en Vriendinnen van het Verzetsmuseum met een jaarlijkse bijdrage. Zij ontvangen een gratis jaarkaart voor het museum een worden geïnformeerd over tentoonstellingen en evenementen. Door u aan te sluiten bij de Vriendenstichting laat u blijken dat u het belangrijk vindt dat de ervaringen uit het verleden toegankelijk gemaakt worden voor nieuwe generaties.

Voor € 30,- per jaar of meer kunt u vriend(in) worden: zie hier.

Het museum verstuurt maandelijks een digitale nieuwsbrief met nieuws uit het museum.

Nieuwsbrief november 2019

Download hier de meest recente nieuwsbrief, met onder meer informatie over de komende tentoonstelling Mode op de bon en en natuurlijk ook deze keer weer een portret van een van onze Vrienden: Wil Witsel, die al jaren zeer betrokken is bij het museum.

Mei 2019 Downloaden (pdf)

November 2018 Downloaden (pdf)

Mei 2018 Downloaden (pdf)

December 2017 Downloaden (pdf)

Juni 2017: downloaden (pdf)

Augustus 2016: downloaden (pdf)

April 2016: downloaden (pdf)

Oktober 2015: downloaden (pdf)

Mei 2015: downloaden (pdf)

September 2014: downloaden (pdf)

April 2014 downloaden (pdf)

Oktober 2013: downloaden (pdf)

April 2013:  downloaden (pdf)

November 2012: downloaden (pdf)

Juni 2012: downloaden (pdf)

December 2011: downloaden (pdf)

Juni 2011: downloaden (pdf)

Januari 2011: downloaden (pdf).

November 2010: downloaden (pdf).

April 2010: downloaden (pdf).

September 2009: downloaden (pdf)

April 2009: downloaden (pdf)

December 2008: downloaden(pdf)

Augustus 2008: downloaden (pdf)

April 2008: downloaden (pdf)

December 2007: downloaden (pdf)

September 2007: downloaden (pdf)

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam