Jaarverslag vrienden

Download Jaarverslag 2019.

In 2019 heeft het bestuur vier keer vergaderd. Besproken en vastgesteld zijn de begroting 2019 en het jaarverslag 2018. Vaste onderwerpen van bespreking waren verder: zichtbaarheid en werving, financiën, contacten met het onderwijs, ontwikkelingen in het museum en terugkoppeling uit het bestuur van het museum.
In navolging van het museum is een nieuw logo in gebruik genomen. De introductie van een CRM module voor het beheer van het ledenbestand en het innen van de contributie is voorbereid. Het wordt naar verwachting begin 2020 operationeel. Op voorspraak van de Vrienden heeft de jaarvergadering van de VGN heeft in het museum plaatsgevonden en in hun magazine KLEIO zijn door het museum artikelen geplaatst.

Ook in 2019 heeft het Stichtingsbestuur een bijdrage geleverd aan het jaarlijkse uitje van personeel en vrijwilligers. Het bestuur wil hiermee benadrukken hoe het werk van de mensen die – soms met veel kunst- en vliegwerk – het museum draaiend houden, gewaardeerd wordt.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam