Schaarste, distributie en zwarte handel


Al voor de bezetting bestond in Nederland een distributiesysteem om schaarse, moeilijk te krijgen, levensmiddelen eerlijk te verdelen. Tijdens de bezetting daalt het levenspeil.

Invoer over zee is onmogelijk, de productie in Nederland daalt en veel Nederlandse goederen worden naar Duitsland afgevoerd. Echte koffie, thee en tabak zijn al snel bijna niet meer te krijgen en worden vervangen door surrogaatproducten van mindere kwaliteit.

Bonkaart: een vel met bonnen waarmee je van alles koopt. In dit geval zie je bonnen voor aardappelen, algemeen, boter, reserve en melk.Op de bon
Steeds meer producten komen ‘op de bon’ en zijn alleen te koop door bonnen, die uitgegeven worden door de overheid, in te leveren. Het rantsoen wordt steeds kleiner en het distributiesysteem ingewikkelder.

Ook producten die op de bon zijn, zijn soms moeilijk verkrijgbaar. Vaak staan er lange rijen voor de winkels. Bij distributie hoort onvermijdelijk bestrijding van zwarte handel en een systeem van prijsbeheersing.

Zwarte handel
Door deze schaarste ontstaat een zwarte handel in moeilijk te krijgen goederen. Sommige zwarthandelaren maken grote winsten. De naam zwarte markt is een directe Nederlandse vertaling uit het Duits. In Nederland heet het eerst 'sluikhandel'. De Duitsers zijn erg tegen de zwarte handel en het zonder toestemming slachten van vee.

De sluikhandel geeft de Duitsers een mooi excuus: dat er schaarste is komt niet door de Duitsers maar door de zwarthandelaren! Als de zwarte handel verdwijnt is er voldoende voor iedereen! Met posters verspreidt de Duitse bezetter die boodschap.

Taxi op de Dam met 1pk (paardenvermogen)Vervoer
Door benzinegebrek rijden er bijna geen auto’s meer. Bussen, auto's en zelfs sommige brommers rijden met een gasgenerator. Daarin worden kolen of hout omgezet in gas. Op dat gas draait de motor. Bussen hebben daarom een soort aanhangwagen waar de generator op staat.

Sommige auto's rijden met een enorme ballon gas op het dak. Voor taxi's worden paarden gespannen. Trams en treinen rijden minder vaak en worden steeds voller. Door het tekort aan rubber verschijnen er fietsen met houten banden of fietsen met massief rubberen banden (gemaakt van oude autobanden) en met stepwielen (uiteraard alleen bij het voorwiel).

Deze auto rijdt op houtgas.

Fiets met zo'n gek voorwieltje

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor