Kleine bedrijfjes

Amerikaanse vraag naar consumptiegoederen
Met de Verenigde Staten wordt afgesproken dat hun militairen zoveel mogelijk binnenlandse producten gebruiken. Zo ontstaat een groeiende vraag naar consumptiegoederen. Om aan de vraag te voldoen worden bestaande bedrijfjes uitgebreid en gemoderniseerd, en nieuwe fabriekjes opgericht.

IJs en cola
De limonadefabriek in de Verenigde Staten, Fernandes, die vlak voor de oorlog begon met het bottelen van Coca-Cola en het maken van consumptie-ijs, kwam tot grote bloei.

Amerikanen waren toen ook al dol op cola en ijs.

De overheid stimuleert de 'importsubstitutie' - consumptie van alternatieve lokale gewassen - en ontwikkeling van de kleine industrie.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor