American lifestyle

'In Suriname hebben we de oorlog niet gevoerd, maar gevierd. De Amerikanen brachten cultuur en entertainment. We kregen sigaretten van Camel en Chesterfield. Er waren festiviteiten, contacten, uitwisseling. Heel positief. ’
Redhi Wim Relyveld

Invloed op taal, uitgaan en cultuur
De Amerikanen laten producten aanvoeren, die - vooral in Suriname - tot dan toe onbekend zijn. Die nieuwe producten hebben zelfs invloed op de taal. De Surinamers gaan alle tandpasta 'colgate' noemen, herenonderbroeken 'jockeys' en scheermesjes 'gillettes'.

De Amerikanen introduceren naast nieuwe producten en een nieuwe mode ook nieuwe dansen, muziek en films.

'Je kreeg de Amerikaanse snit. Mode voor zowel jongens als meisjes die een beetje op uniformen leek: truitjes met epauletten, veel sterren en knopen. Veel mannen gingen ook als ze ’s avonds uitgingen Amerikaanse acteurs nadoen en een pak dragen.’
Wilfred Teixeira

 

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor