Verduistering

‘De luchtbeschermingsoefeningen waren erg beangstigend. Zodra het begon te schemeren was er 'blackout', alle lichten moesten dan uit. Voor je raam hing je zwart doek. Als de sirene ging loeien, moest je alles achterlaten en naar de loopgraven rennen. Je had maar vijf minuten de tijd.'
Elselin Fa Si Oen

Luchtbescherming
De luchtbescherming wordt meteen na de Duitse inval in Nederland ingevoerd. Omdat Suriname en de Antillen in 1940 en 1941 niet direct gevaar lopen, worden de maatregelen na korte tijd weer ingetrokken.

Als de Duitsers hun duikbootaanvallen beginnen worden de maatregelen opnieuw van kracht. Er wordt heel streng gelet op de naleving. In Suriname geldt de verduisteringsplicht tot 35 kilometer landinwaarts.

Op de Antillen geldt verduisteringsplicht op de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Als het geen volle maan is, is het er 's nachts aardedonker.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor