Medeleven en hulpacties

'In mijn vrije tijd verkocht ik voor de deur van allerlei feestzalen rood-wit-blauwe speldjes voor een dubbeltje. Dat geld ging dan naar een fonds om hulpgoederen voor Nederland te kopen. Alles draaide om Nederland.'
Jacqueline Wijngaard

Veel Surinamers, Antillianen en Arubanen voelen zich verslagen als Nederland wordt bezet door Duitsland. Ze leven hartstochtelijk mee met de gebeurtenissen in Europa.

Allerlei organisaties worden opgericht om de band met Nederland in ere te houden, en om geld in te zamelen voor de oorlogsslachtoffers en de geallieerde oorlogvoering.

Spitfire, torpedojager en zilverpapier
De bevolking brengt vele honderdduizenden guldens bijeen, onder andere voor de aankoop van een Spitfire gevechtsvliegtuig en een torpedojager. Ook wordt er ijverig zilverpapier ingezameld voor de oorlogsindustrie.

Voor de geallieerde soldaten worden truien en sokken gebreid. Jaarlijks zijn er herdenkingen voor de in mei 1940 omgekomen Nederlandse soldaten.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor