Propaganda

Nieuws over de situatie in Suriname en op de Antillen bereikt Nederland zo nu en dan via Radio Oranje en via de pamfletten die door geallieerde vliegtuigen worden uitgestrooid.

Suriname en de Antillen Amerikaans?
De legering van Amerikaanse troepen in de West wordt een veel besproken kwestie, mede door een grote propagandacampagne van de NSB. Op kleurige posters en in pamfletten word beweerd dat de regering in Londen Suriname en de Antillen voorgoed heeft afgestaan aan de Amerikanen!

In de illegale krant De Vonk verschijnt een artikel met een reactie op de propaganda-actie tegen de Amerikaanse troepen in Suriname en op de Antillen en Aruba. Het artikel is hoogstwaarschijnlijk geschreven door de Surinaamse verzetsman Anton de Kom.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor