Persoonlijke verhalen hedendaagse politieke gevangenen

actualiteit van politieke gevangenschap

Ook nu nog, 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog, worden mensen gevangen gezet vanwege hun mening of verzet tegen machthebbers. Vaak ook om de rest van de bevolking te intimideren. Nederlandse jongeren hebben, net als over de oud-gevangenen van concentratiekamp Dachau, biografieën geschreven over drie van deze hedendaagse gevangenen:

• Raif Badawi uit Saoedi-Arabië,
  • Aster Fissehatsion uit Eritrea,
  • Liu Xia uit China

Hun verhalen laten zien dat vrijheid in grote delen van de wereld niet vanzelfsprekend is.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)