Persoonlijke verhalen hedendaagse politieke gevangenen

actualiteit van politieke gevangenschap

Ook nu nog, 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog, worden mensen gevangen gezet vanwege hun mening of verzet tegen machthebbers. Vaak ook om de rest van de bevolking te intimideren. Nederlandse jongeren hebben, net als over de oud-gevangenen van concentratiekamp Dachau, biografieën geschreven over drie van deze hedendaagse gevangenen:

• Raif Badawi uit Saoedi-Arabië,
  • Aster Fissehatsion uit Eritrea,
  • Liu Xia uit China

Hun verhalen laten zien dat vrijheid in grote delen van de wereld niet vanzelfsprekend is.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)