Extra informatie

Video
Allochtonen en de Tweede Wereldoorlog - Door Marc Schrikkema voor Twee Vandaag, TROS (4 mei 2004)
Interview met Moughit Ben Daoud in het Tamazight - Door NPS
Marokkaanse soldaten in Zeeland - Door Camelea Buys en Gert Janssen voor Nova (30 april 2004)

Artikelen
Moughit Ben Daoud, een Marokkaanse oorlogsveteraan die ook in Nederland heeft gevochten - Door Mohamed Achahboun
Werkstukwijzer: Marokkaanse soldaten - Door de Anne Frank Stichting
De verhouding tussen Marokko en de joden - Door de Anne Frank Stichting
De rol van Marokkanen in de bevrijding van Europa - Door Chaib Lajlufi

De rol van Marokko en Marokkanen in de 2e Wereldoorlog - Door Mohamed Achahboun.
Downloaden: klik hier.

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor