Ondervoede kinderen nu

Paul van Vliet heeft als één van de ongeveer 40.000 geëvacueerde kinderen de Hongerwinter overleefd doordat hij werd opgevangen door een pleegfamilie in Friesland. Hij wil zich daarom inzetten voor kinderen die nu honger leiden door oorlogsomstandigheden. Hij is ambassadeur van UNICEF Nederland geworden.
UNICEF (United Nations International Childrens Fund) is in 1946 opgericht door de Verenigde Staten om kinderen in de landen die door de Tweede Wereldoorlog warengetroffen te helpen met voedselpakketten en gezondheidszorg. Tot op de dag van vandaag zet UNICEF zich onder andere in om ondervoede kinderen waar ook ter wereld te helpen. Daarbij is alle hulp welkom.
De medewerkers van UNICEF gebruiken een ‘weegbroek’ en een meetlint voor de bovenarm om vast te stellen of kinderen ondervoed zijn. Op het meetlint betekent groen niet ondervoed, bij geel zitten kinderen in de gevarenzone en rood betekent ernstig ondervoed.
Ondervoede kinderen krijgen supplementen in hun voeding. Ook krijgen ze ‘Plumpy’ nut®’. Dat is een substantie die lijkt op pindakaas, rijk aan calorieën en voedingsstoffen.

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor