Uw herinneringen en verhalen

Paul, Jack, Fenna, Jan, Nelly, Frans en Tineke vertellen in Naar de boeren! hun verhaal over de kinderevacuaties in de Hongerwinter. In totaal zijn er ongeveer 40.000 kinderen naar de boeren gegaan. Bijna evenveel gezinnen hebben opvang geboden.

U kunt uw eigen herinnering of verhaal achterlaten in de tentoonstelling of op de website. Of dat van uw vader, moeder, opa, oma, pleegbroer of -zus van destijds.
  • In de tentoonstteling kunt u uw verhaal op een uw briefje hangen aan het haakje het dichtst bij de woonplaats van de pleegfamilie. 
  • Op de website kunt u een verhaal achterlaten en verhalen van anderen lezen zie hier >

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina
Tripadvisor