1941 – Aan het werk

Druk
Bernhard heeft veel te doen. Hij bezoekt de Nederlandse ministeries in Londen, is aanwezig bij officiële gelegenheden en heeft contacten met het bedrijfsleven. Ook voert Bernhard inspecties uit bij de Nederlandse strijdkrachten, zoals de Prinses Irene Brigade: het leger van naar Engeland uitgeweken Nederlandse militairen.

Vliegbrevet
De prins blijft tijd vrijmaken voor zijn vlieglessen. In april krijgt hij zijn vliegbrevet, de felbegeerde ‘wings’. Zijn instructeur vreest dat Bernhard de duizend vlieguren niet zal halen, omdat de prins graag risico’s neemt. Nog geen half jaar later slaat Bernhard bij een landing over de kop. Hij komt met de schrik vrij, en maakt zelfs een foto van het wrak.

Transatlantisch
In juni vliegt Bernhard voor de eerste keer naar Canada om zijn gezin te zien. Samen met Juliana reist hij vervolgens naar de Verenigde Staten, waar het prinselijk paar te gast is bij president Roosevelt in het Witte Huis. Daarna vliegt Bernhard terug naar Engeland. Zijn eerste transatlantische reis zit erop.

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor