Ga naar de hoofdcontent

The Round Table Talk #6  Vrouwen aan zet!

Tot 18 november 2021 te zien

The Round Table Talk #6  Vrouwen aan zet!

THE ROUND TABLE TALK  #6

Over representatie en beeldvorming van vrouwen in verzet.

live publiek in het Verzetsmuseum en online via de livestream

• Datum: 18 november 2021, 19.30 - 21.00 uur
  • Locatie: Verzetsmuseum Amsterdam óf via de livestream
  • Tickets

Op donderdag 18 november een editie waarin vrouwen centraal staan. Specifiek vrouwen in verzet. Het doel is om de zichtbaarheid en positieve representatie van vrouwen in verzet uit te lichten. We beginnen de talkshow met een inleiding over verzet van vrouwen in de koloniale- en slavernijgeschiedenis. Met de tafelgasten gaan we in gesprek aan de hand van de verhalen van vrouwen in verzet en hun rol in de geschiedenis. Met welke verzetsvrouwen en verhalen daarover zijn de tafelgasten opgegroeid? Wat is de herkomst en wat verbindt deze verhalen? Welke beeldvorming uit het verleden, werkt door tot nu, en waar staan we als het gaat om bijstelling van die beeldvorming? Wat ontbreekt er nog, is tot nu toe nog onderbelicht en...what’s next?