Ga naar de hoofdcontent

Verzetsmuseum Junior op wielen komt naar De Verbroederij!

Tot 15 augustus 2021 te zien

Verzetsmuseum Junior op wielen komt naar De Verbroederij!

De succesvolle tentoonstelling Verzetsmuseum Junior is op reis! In een trailer van bijna 11 meter komen we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk op 15 augustus langs bij de Verbroederij in Amsterdam-Noord.

In de vrachtwagen stap je terug in de tijd naar het jaar 1940: Nederland is bezet door nazi-Duitsland. In vier verschillende huizen ga je, met een opdrachtenboekje in de hand, op zoek naar voorwerpen, foto’s, documenten en de daarbij behorende verhalen. Zo ontdek je de waargebeurde oorlogsverhalen van de Joodse vluchteling Eva, het Nederlandse NSB-meisje Nelly,  Jan met ouders in het verzet en Henk uit een alledaags gezin.

Leeftijd: 10 tot 14 jaar
Duur: 75 minuten
Locatie: Johan van Hasseltweg 21, 1021 KN Amsterdam
Tijdsloten:
- 11:00 - 12:15
- 12:45 - 14:00
- 14:30 - 16:00

Aanmelden: mail naar Eva Hoogkamer, hoogkamer@verzetsmuseum.org. Geef bij de aanmelding het aantal deelnemers en het tijdslot aan.

Wil je na het bezoek nog niet naar huis, neem dan plaats op het gezellige stadsstrand van de Verbroederij en doe mee met BraaIJ: Bring you own barbecue en braaien maar! Voor meer info: https://www.facebook.com/events/170421711804948/

De Verbroederij