Ga naar de hoofdcontent

A Segunda Guerra Mundial na Holanda

In het Verzetsmuseum ontdek je de verhalen van de Tweede Wereldoorlog

Venha e experimente uma era diferente. Descubra as histórias verdadeiras de pessoas como eu e você na Segunda Guerra Mundial. Como era a vida? Que escolhas tinham que fazer?

Nu te zien

Wees Moedig!

Precies 80 jaar geleden vond de Februaristaking plaats. Willem, Coba en Joop waren drie Amsterdammers die een actieve rol speelden in dit verzet tegen de Jodenvervolging. Ieder was moedig op zijn of haar manier, maar tegen welke prijs? En welke prijs betaalden hun dierbaren? Je ontdekt het in Wees Moedig! Vanaf 24 februari hier online te ervaren als VR-experience.

Wees Moedig!

Help jij mee?

Het is belangrijker dan ooit om de verhalen van de Tweede Wereldoorlog te blijven vertellen. Met jouw steun kan het Verzetsmuseum voortbestaan. Wil je ons helpen? Doe een eenmalig donatie, of word Vriend van het museum.

Help jij mee? Doneer hier aan het Verzetsmuseum