Steun ons

Vind jij het, net als wij, belangrijk dat de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen van uitsluiting, onderdrukking en geweld nooit vergeten mogen worden? Doneer dan nu en help bij het realiseren van de nieuwe opstelling.

Steun ons dan. Dat kan op verschillende manieren.

Donatie

Je kan ons eenmalig steunen met een donatie op onze donatiepagina. Betalen doe je via iDeal of met creditcard. 

Vrienden van het museum

Wil je het museum wat structureler steunen, word van Vriend(in). Voor slechts € 30 per jaar steun je het museum. Op onze Vriendenpagina lees je er alles over. 

Geefwet

Via de Geefwet krijg je extra belastingvoordeel als je aan het museum schenkt, je mag dan namelijk 25% extra aftrekken. Er is wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Lees op onze Geefwetpagina meer hierover. 

Nalatenschap

Je kunt in je testament kiezen voor een legaat. Met een legaat laat je een geldbedrag of goed na. Je kan in je testament meerdere personen of instellingen tot erfgenaam benoemen. Lees er op deze pagina alles over. 

Bedrijven

Bedrijven steunen ons vanaf € 250. Natuurlijk is het ook mogelijk ons in natura te steunen. Lees er hier meer over. 

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor