• eleonore erika ger wijtsma 200 x 200

Muziek uit bezettingstijd

Voor de tweede keer organiseren Verzetsmuseum Amsterdam en de Leo Smit Stichting een concert met lezing over componisten die tijdens de oorlog hun werk niet mochten doen en wiens werk ook niet mocht worden uitgevoerd. Op donderdag 21 november staan Marius Flothuis en Lex van Delden centraal.

lees meer
    • verzetsmuseum modeopdebon tentoonstelling hi0a7733 lr 200x200

Vriendendag 2019

Met veel genoegen nodigen wij u uit voor de Vriendendag 2019 met een programma rond de nieuwe tentoonstelling Mode op de bon. U bent welkom in het museum op zaterdag 23 november om 10:00 uur en neem gerust een introducé mee.

lees meer

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Als je aan je kinderen wil uitleggen wat oorlog nou eigenlijk is, als je met je ouders terug wil in een voor hun zo een belangrijke tijd, of je wil gewoon meer weten over de oorlog. Ga dan hier naar toe.

Jc H, Amsterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide
Tripadvisor