• jan in junior 2 lr

Ontmoet Jan in Verzetsmuseum Junior

Toen Jan kind was, was het heel anders dan nu. Hij maakte de Tweede Wereldoorlog mee. Jans ouders zaten in het verzet. Hoe zag zijn leven er tijdens de bezetting uit? Wat maakte hij mee?

lees meer
    • petravdboomgaard200x200

Sobiborbijeenkomst: Petra van den Boomgaard

Voor de veertiende keer herdenkt de Stichting Sobibor, in samenwerking met Verzetsmuseum Amsterdam, de opstand in vernietigingskamp Sobibor. Hoofdspreker op donderdag 24 oktober is Petra van den Boomgaard. Zij deed onderzoek naar de 2.500 Joden die door ontduiking van de rassenvoorschriften aan deportaties wisten te ontkomen.
Donderdag 24 oktober 2019, 15:30 – 18:00 uur.

lees meer
    • kristienhemmerechts200x200dianaputters

Het verdriet van Vlaanderen

De Belgische tweelingbroers Hein en Toon Van den Brempt doorbreken in een toneelstuk het stilzwijgen over hun vader, lid van de SS, en hun moeder, secretaresse van het hoofd van de Belgische SS. Kristien Hemmerechts schreef er een boek over, 'Het verdriet van Vlaanderen', dat de basis is voor een voorstelling dat op maandag 11 november om 20:00 uur wordt opgevoerd.

lees meer
    • eleonore erika ger wijtsma 200 x 200

Muziek uit bezettingstijd

Voor de tweede keer organiseren Verzetsmuseum Amsterdam en de Leo Smit Stichting een concert met lezing over componisten die tijdens de oorlog hun werk niet mochten doen en wiens werk ook niet mocht worden uitgevoerd. Op donderdag 21 november staan Marius Flothuis en Lex van Delden centraal.

lees meer
    • jelmer mommers 200x 200

Klimaatoptimist Jelmer Mommers

De mode-industrie is een van de vervuilendste industrieën ter wereld en draagt daardoor bij aan de opwarming van de aarde. Woensdag 11 december vertelt Jelmer Mommers van De Correspondent over een van de grootste problemen van deze tijd: de klimaatverandering.

lees meer

Wij hadden er geen idee van dat er zoveel bewaard is gebleven. Bijzonder indrukwekkend. We hebben hier drie uur doorgebracht, maar zijn gestopt omdat we niets meer op konden nemen. Wij komen zeker terug om de rest te bekijken.

Jaap en Hilda Oskam, Nieuwegein

Dit museum grijpt je bij de keel! Zoveel goede informatie en echt materiaal wordt hier tentoongesteld! Een aanrader!!

Michele Philips, Aalst (België)

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor