• chiara spruit 200 x 200

Geef je garderobe een tweede kans met stylecoach Chiara Spruit

Last van voorjaarsopruimwoede? Gooi niet alles meteen weg, maar geef je garderobe een tweede kans in onze hergebruikworkshop met Chiara Spruit. Zij leert je met andere ogen naar je kleding te kijken en nieuwe combinaties te maken. Zoals ze dat in de Tweede Wereldoorlog ook moesten, vanwege de kledingschaarste.

lees meer
    • omslag boek wiarda beckman 200 x 200

Boekpresentatie 'Op verzoek van Hare Majesteit'

'Op verzoek van Hare Majesteit. De oorlog van Wiardi Beckman' wordt op zondag 15 maart gepresenteerd in Verzetsmuseum Amsterdam. Sprekers zijn onder anderen Gerdi Verbeet en Tjalling Halbertsma, kleinzoon van Wiardi Beckman.

lees meer
    • vma 11987 044 lowres

Helden & Schurken 2020

Jaarlijkse serie bijeenkomsten georganiseerd door Verzetsmuseum Amsterdam, Historisch Nieuwsblad, NIOD en VPRO. In 2020 is, in het kader van 75 jaar bevrijding, het thema 'Bevrijd, en toen...', over de rechteloze periode vlak na de oorlog. De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdag 15 januari, 19 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei en beginnen om 15:30 uur.

lees meer
    • mode bij c a damrak 1937 stadsarchief 2 200x200

Lezing Mode op de bon

Wie er tijdens de bezetting modieus uit wilde zien, moest creatief zijn want al in de zomer van 1940 ging textiel op de bon. Kostuum- en kunsthistorica Birthe Weijkamp vertelt in haar lezing over de mode in de jaren 40 en hoe men omging met het gebrek aan textiel.

lees meer

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

Heel goed en duidelijk ingericht museum, uitermate geschikt voor de jongeren die m.n.vanuit b.v. geschiedenis, willen zien, ervaren en leren wat het verzet en de oorlog betekend heeft. Leerzaam en waardevol!!

Wilma V

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

This museum gave me an insight like I never knew what had happened. It is so much like what happened in Germany and really depicts what the Dutch went through.

Ringdais, Adelaide

This museum across the street from the zoo and in the area where there was resistance activity is worth a visit. Anyone slightly interested in history will be captivated by the exhibits and personal notes and memorobilia.

Ashverse, South Carolina

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)
Tripadvisor