• vma 11987 044 lowres

Helden & Schurken 2020

Jaarlijkse serie bijeenkomsten georganiseerd door Verzetsmuseum Amsterdam, Historisch Nieuwsblad, NIOD en VPRO. In 2020 is, in het kader van 75 jaar bevrijding, het thema 'Bevrijd, en toen...', over de rechteloze periode vlak na de oorlog. De bijeenkomsten vinden plaats op de woensdag 15 januari, 19 februari, 18 maart, 15 april en 20 mei en beginnen om 15:30 uur.

lees meer
    • chiara spruit 200 x 200

Geef je garderobe een tweede kans met stylecoach Chiara Spruit

Last van voorjaarsopruimwoede? Gooi niet alles meteen weg, maar geef je garderobe een tweede kans in onze hergebruikworkshop met Chiara Spruit. Zij leert je met andere ogen naar je kleding te kijken en nieuwe combinaties te maken. Zoals ze dat in de Tweede Wereldoorlog ook moesten, vanwege de kledingschaarste.

lees meer

Wat een fantastische opzet van het kindergedeelte van het museum. Heel interactief en heel leerzaam. Ook voor de volwassenen. Ik ben blij ben dat ik met mijn zoon van 12 ben gegaan.

Jorg V

Al een paar keer in het Verzetsmuseum geweest, ze hebben regelmatig wisselende activiteiten. De kinderen in de oorlog expositie is heel goed opgezet en erg indrukwekkend. Een aanrader, ook om kinderen wat geschiedenis bij te brengen.

Laura, Hoorn

De expositie lijkt niet groot, maar al met al kun je hier toch een paar uur besteden. Er is een overzichtelijke tijdlijn hoe het verzet is ontstaan, wat als een rode draad door het museum loopt

Stephanie K

Het junior bezoek begint met de tijdmachine. Daarna leidt het boekje je door het leven van 4 kinderen. Je stapt letterlijk in bijv. een huiskamer en moet daar antwoorden op de vragen vinden. Heel boeiend voor kinderen. Een echte aanrader!

Hoekjes, Rotterdam

Een museum voor jong en oud en wat mij betreft verplicht voor iedereen. Je wordt door het museum geleid en het bijzondere zijn de verhalen van gewone mensen. Veel geleerd ondanks dat ik het nodige wel wist.

Martijn, Amsterdam

All information is in Dutch and English. Good chronological overview of the Dutch resistance during WWII. Chilling statements, informative displays, don't forget to put this museum on your to do list!

NF, Hasselt (België)

One of the best museums I've been to in a long time. Seeing the dreadful acts of war through the eyes of the Dutch people. The displays were really well thought out and in different media forms. I highly recommend it.

Spamette, Yorkshire
Tripadvisor