vaste tentoonstelling

Nederland in WO2

Van mei 1940 tot mei 1945 was Nederland bezet door nazi-Duitsland. Hoe reageerden de Nederlanders op de toenemende onderdrukking? U ziet, hoort en leest verhalen over het uitzonderlijke en het alledaagse.

Tekenen, spelen, dromen en bouwen

De wondere wereld van El Pintor

In een unieke tentoonstelling voor kinderen van 4 tot 10 jaar brengt Verzetsmuseum Amsterdam de kinderboeken van El Pintor tot leven. De boeken werden gemaakt door de Joodse Jaap Kloots en Galinka Ehrenfest, tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het Huis van El Pintor kunnen kinderen tekenen, taartjes bakken, dromen, op een olifant zitten, schatten zoeken en een stad bouwen. Te zien tot en met 22 september.

een nieuw modebeeld in oorlogstijd

Verwacht: Mode op de bon

Tijdens de bezetting onstond een groot tekort aan textiel. De tentoonstelling Mode op de bon toont hoe hierdoor de mode veranderde en hoe creatief werd omgegaan met het gebrek aan textiel. Mantelpakjes werden gemaakt van oude herenkostuums, rokken werden korter en trouwjurken werden gemaakt van parachutestof. Te zien vanaf 11 oktober.

verzetsmuseum junior op wielen

Verzetsmuseum Junior komt naar je toe!
De succesvolle kindertentoonstelling Verzetsmuseum Junior  is op reis! In een vrachtwagen van bijna 11 meter komen we met het verhaal van Eva, Jan, Nelly en Henk langs bij scholen, buurthuizen, evenementen, gebedshuizen en bibliotheken.